V Kavarni Park postregli 15-milijonto kremšnito

Obisk Bleda enostavno ni pravi, če si ne privoščite Originalne blejske kremne rezine, ki letos praznuje že zavidljivih 66 let.

 

In koliko so jih v tem času izdelali v Kavarni Park? Verjeli ali ne, danes smo v prenovljeni kavarni z najlepšim razgledom na Blejsko jezero postregli že 15-milijonto! Ob praznovanju častitljive številke je potekala posebna nagradna igra, v okviru katere so se v kar 115 'sladkih kraljicah' na keramičnih ploščicah skrivale privlačne nagrade. Glavna je seveda pripadla lastniku 15-milijonte kremšnite, Tomažu iz Slovenj Gradca, ki smo ga vidno presenečenega razveselili z doživljenjsko zalogo kremnih rezin. »Danes sem tukaj čisto slučajno in ničesar nisem pričakoval, tako da sem bil res presenečen. Ko sem našel ploščico v kremšniti, nisem vedel, kaj naj si mislim, ampak sem zelo vesel nagrade. Kremšnita je nedvomno ena od mojih najljubših sladic, tako da bom zdaj zagotovo bolj pogosto na Bledu,« je povedal z nasmeškom.

Jubilejno kremšnito je prejel iz rok direktorice Sava Hotelov Bled Mojce Kraševec, ki je ponosna na tradicijo originalne blejske kremne rezine in vesela, da so ob posebnem jubileju V Kavarni Park lahko nekomu s sladkorjem posuli preostanek življenja. »Na Bledu smo danes izjemno veseli in ponosni, da smo postregli že 15-milijonto kremšnito, predvsem pa smo ponosni na to sladico, ki jo že 66 let delamo po istem tradicionalnem originalnem receptu, na stari način iz popolnoma naravnih sestavin. Nagrajencu čestitamo, dobil je res lepo nagrado. Vsak dan do konca življenja lahko pride v našo prenovljeno Kavarno Park in ga bo čakala brezplačna krema rezina. Upam, da je Tomaž sladkosned in bo izkoristil to priložnost,« je povedala Kraševčeva.

Ostale novice

Nižja koncesnina pripomogla k vzpostavitvi pogojev za višje plače zaposlenim v družbi Sava Turizem d.d.

S tem, ko je Vlada Republike Slovenije pred kratkim določila faktor izhodiščne vrednosti enote posebne rabe vode za zdravilišča v vrednosti 0,6 (faktor D), so bili v družbi Sava Turizem d.d. ustvarjeni pogoji za povišanje plač zaposlenim v gostinski in turistični dejavnosti. Del povišanja plač bo namreč omogočila prav nižja koncesnina, ki jo je zagotovil sprejeti nižji faktor od prvotno predlaganega (1) in ki jo bodo destinacije Sava Hotels & Resorts (Terme 3000 - Moravske Toplice, Terme Ptuj, Zdravilišče Radenci in Terme Lendava) v letu 2018 plačevale državi za uporabo termalne vode.
Preberi

S pravljičnim zimskim vlakom in muco Copatarico na praznični Bled

Sava Hoteli Bled bodo tudi letos v mesecu decembru sodelovali pri ustvarjanju pravljičnih družinskih zimskih doživetij na Bledu. Na terasi Kavarne Park na Bledu je že živahno, saj že deluje Blejsko drsališče z razgledom, kjer lahko otroci drsajo brezplačno. Prvi konec tedna v decembru bo na Bled iz Nove Gorice začel voziti tudi pravljični zimski vlak, na katerem bo družine zabavala muca Copatarica s pomočnikom škratom. Muca Copatarica se je dopoldne skupaj z drugimi junaki pravljičnih vlakov, ki bodo otroke navduševali v decembru, predstavila na dogodku Slovenskih železnic na Železniški postaji Ljubljana.
Preberi

Prav posebna modna revija v Zdravilišču Radenci

V Zdravilišču Radenci, Domu starejših občanov Radenci (DOSOR) in Puppa Designu iz Murske Sobote od nekdaj prisegajo na srčnost, navdihujoče in pozitivne zgodbe ter drugačnost. Tudi zato vselej stremijo k ustvarjanju posebnih in drugačnih zgodb. Novo so spisali v soboto, 28. oktobra, v obliki edinstvene, nepozabne in kar malce drzne modne revije, ki so jo poimenovali Srčna modna revija. Na njej so razbijali stereotipe o starosti, dolgočasnih poklicih, nesodelovanju in apatiji.
Preberi