V Kavarni Park postregli 15-milijonto kremšnito

Obisk Bleda enostavno ni pravi, če si ne privoščite Originalne blejske kremne rezine, ki letos praznuje že zavidljivih 66 let.

 

In koliko so jih v tem času izdelali v Kavarni Park? Verjeli ali ne, danes smo v prenovljeni kavarni z najlepšim razgledom na Blejsko jezero postregli že 15-milijonto! Ob praznovanju častitljive številke je potekala posebna nagradna igra, v okviru katere so se v kar 115 'sladkih kraljicah' na keramičnih ploščicah skrivale privlačne nagrade. Glavna je seveda pripadla lastniku 15-milijonte kremšnite, Tomažu iz Slovenj Gradca, ki smo ga vidno presenečenega razveselili z doživljenjsko zalogo kremnih rezin. »Danes sem tukaj čisto slučajno in ničesar nisem pričakoval, tako da sem bil res presenečen. Ko sem našel ploščico v kremšniti, nisem vedel, kaj naj si mislim, ampak sem zelo vesel nagrade. Kremšnita je nedvomno ena od mojih najljubših sladic, tako da bom zdaj zagotovo bolj pogosto na Bledu,« je povedal z nasmeškom.

Jubilejno kremšnito je prejel iz rok direktorice Sava Hotelov Bled Mojce Kraševec, ki je ponosna na tradicijo originalne blejske kremne rezine in vesela, da so ob posebnem jubileju V Kavarni Park lahko nekomu s sladkorjem posuli preostanek življenja. »Na Bledu smo danes izjemno veseli in ponosni, da smo postregli že 15-milijonto kremšnito, predvsem pa smo ponosni na to sladico, ki jo že 66 let delamo po istem tradicionalnem originalnem receptu, na stari način iz popolnoma naravnih sestavin. Nagrajencu čestitamo, dobil je res lepo nagrado. Vsak dan do konca življenja lahko pride v našo prenovljeno Kavarno Park in ga bo čakala brezplačna krema rezina. Upam, da je Tomaž sladkosned in bo izkoristil to priložnost,« je povedala Kraševčeva.

Ostale novice