Terme 3000 Moravske Toplice Naj kopališče 2017

Najboljše veliko termalno kopališče leta 2017 z nazivom Naj kopališče 2017 so postale Terme 3000 Moravske Toplice. V kategoriji malih termalnih kopališč je Zdravilišče Radenci zasedlo drugo mesto. Čestitamo!

Najboljše veliko termalno kopališče leta 2017 z nazivom »Naj kopališče 2017« so postale Terme 3000 Moravske Toplice, ki so se na to mesto povzpele z lanskega drugega mesta. Na drugo mesto se je uvrstilo kopališče Terme Olimia, na tretje pa lanskoletni zmagovalci, Termalna riviera Terme Čatež. 

V kategoriji malih termalnih kopališč se je Zdravilišče Radenci tudi letos uvrstilo na drugo mesto. Na najvišjo stopčničko so se sicer že tretje leto zapored uvrstile Terme Paradiso iz Dobove, na tretjem mestu pa so tokrat Terme Cerkno.

Termam 3000 Moravske Toplice in Zdravilišču Radenci iskreno čestitamo in se zahvaljujemo vsem vam, ki ste pridno glasovali celo poletje!

Letošnja akcija izbora Naj kopališče, v kateri so kopalci in kopalke ter poslušalke in poslušalci Radia Slovenija že 27. leto zapored izbirali najbolj priljubljena kopališča po Sloveniji v šestih kategorijah, se je zaključila včeraj zvečer v Velenju z razglasitvijo zmagovalcev. Akcija je tudi tokrat potekala v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro Slovenija ter lokalnimi radijskimi postajami. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje Dobro jutro, Slovenija, ki poteka na sedmih slovenskih radijskih postajah, tudi tokrat množično izbrali Naj kopališče 2017.  

V akciji je letos sodelovalo kar 84 kopališč iz vse Slovenije. Glasovanje je potekalo na spletni strani www.najkopalisce.si. Oddaja Naj kopališče je ob sobotah čez vse poletje potekala na radijskih programih Radia Slovenija – na Radiu Si, Radiu Maribor in Radiu Koper. Slišati pa jih je bilo mogoče tudi na več regionalnih in lokalnih radijskih postajah. Kopalke in kopalci so lahko na tak način izbrali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najbolj prijetna kopališča. 

 

Ostale novice

Nižja koncesnina pripomogla k vzpostavitvi pogojev za višje plače zaposlenim v družbi Sava Turizem d.d.

S tem, ko je Vlada Republike Slovenije pred kratkim določila faktor izhodiščne vrednosti enote posebne rabe vode za zdravilišča v vrednosti 0,6 (faktor D), so bili v družbi Sava Turizem d.d. ustvarjeni pogoji za povišanje plač zaposlenim v gostinski in turistični dejavnosti. Del povišanja plač bo namreč omogočila prav nižja koncesnina, ki jo je zagotovil sprejeti nižji faktor od prvotno predlaganega (1) in ki jo bodo destinacije Sava Hotels & Resorts (Terme 3000 - Moravske Toplice, Terme Ptuj, Zdravilišče Radenci in Terme Lendava) v letu 2018 plačevale državi za uporabo termalne vode.
Preberi

S pravljičnim zimskim vlakom in muco Copatarico na praznični Bled

Sava Hoteli Bled bodo tudi letos v mesecu decembru sodelovali pri ustvarjanju pravljičnih družinskih zimskih doživetij na Bledu. Na terasi Kavarne Park na Bledu je že živahno, saj že deluje Blejsko drsališče z razgledom, kjer lahko otroci drsajo brezplačno. Prvi konec tedna v decembru bo na Bled iz Nove Gorice začel voziti tudi pravljični zimski vlak, na katerem bo družine zabavala muca Copatarica s pomočnikom škratom. Muca Copatarica se je dopoldne skupaj z drugimi junaki pravljičnih vlakov, ki bodo otroke navduševali v decembru, predstavila na dogodku Slovenskih železnic na Železniški postaji Ljubljana.
Preberi

Prav posebna modna revija v Zdravilišču Radenci

V Zdravilišču Radenci, Domu starejših občanov Radenci (DOSOR) in Puppa Designu iz Murske Sobote od nekdaj prisegajo na srčnost, navdihujoče in pozitivne zgodbe ter drugačnost. Tudi zato vselej stremijo k ustvarjanju posebnih in drugačnih zgodb. Novo so spisali v soboto, 28. oktobra, v obliki edinstvene, nepozabne in kar malce drzne modne revije, ki so jo poimenovali Srčna modna revija. Na njej so razbijali stereotipe o starosti, dolgočasnih poklicih, nesodelovanju in apatiji.
Preberi