Terme 3000 – Moravske Toplice Naj kopališče 2017!

Terme 3000 – Moravske Toplice so najboljše kopališče v Sloveniji! Tako so izbrali in odločili kopalke in kopalci ter poslušalci in poslušalke Radia Slovenija, ki so celo poletje v okviru akcije Naj kopališče, izbirali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najbolj prijetna kopališča v Sloveniji. Z uspešno uvrstitvijo se lahko pohvali še ena izmed destinacij Sava Hotels & Resorts, in sicer Zdravilišče Radenci, ki se je v kategoriji malih termalnih kopališč uvrstilo na drugo mesto.

 

Terme 3000 Moravske Toplice so laskavi naslov osvojile v kategoriji najboljše veliko termalno kopališče, na prvo mesto pa so se povzpele z lanskega drugega mesta. Na drugo mesto se je letos uvrstilo kopališče Terme Olimia, na tretje pa lanskoletni zmagovalci, Termalna riviera Terme Čatež. 

Največji vodni park v Pomurju in širši regiji obiskovalcem ponuja obilje vodnih užitkov kar na 3.127,30 m2. Največja vodna atrakcija je Aqualoop, prvi tobogan na svetu s 360-stopinjskim obratom in četrti najhitrejši tobogan v Evropi. Ameriška revija Architectural Digest ga je letos uvrstila na seznam osmih najstrašnejših vodnih toboganov na svetu! Za spust z njega se je potrebno povzpeti kar 22 metrov visoko, kopalci pa na določenih delih dosegajo hitrosti tudi do 80 km/uro. Adrenalinski spust omogoča tudi tobogan Kamikaza s prostim padom, na katerem kopalci s pospeškom 9,8 m/s zdrsnejo v globino! Za daljše spuste sta na voljo tobogana dolžine 170 in 140 metrov z vizualnimi in zvočnimi efekti in vrsta drugih vodnih atrakcij: gejzirji, slapovi, vodne in zračne masaže, protitočno plavanje, plavalne steze, vodni tokovi in žvrkljajoče kopeli. Zunanji vodni park je običajno odprt od konca aprila do sredine septembra, vodno zabavo pa dopolnjuje bogat animacijski progam (športne in druge zabavne igre), ki poteka skozi vse poletje, kot tudi kulinarična ponudba.

Igor Magdič, izvršni direktor Term 3000 – Moravske Toplice: »Naslov Naj kopališče 2017, ki so nam ga podelili kopalci in kopalke ter poslušalke in poslušalci Radia Slovenija, razumemo kot nagrado za naš trud, da vse naše dejavnosti oblikujemo z mislijo na zadovoljstvo in dobro počutje naših gostov. Je tudi dokaz, da smo s številnimi novostmi, ki smo jih gostom pripravili to poletje, na pravi poti. Ponudili smo jim popolnoma prenovljeno in osveženo notranje kopališče vodnega parka Terme 3000, pokriti hodnik Prekmurski most, ki notranje kopališče povezuje s Hotelom Termal, ter edinstveno doživetje Prekmurja v novih lesenih hiškah v Prekmurski vasi Ajda. Za nagrado smo avgusta denimo zabeležili približno 3 % več kopalcev kot v tem mesecu lani.«

 

Ostale novice

Terme 3000 in Zdravilišče Radenci na izboru za Naj kopališče 2019 v svoji kategoriji osvojila drugo mesto

Kopalke in kopalci slovenskih kopališč so letos že 29. let zapored čez vse poletje izbirali najboljša kopališča in jih nagradili za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Na gradu Rače so včeraj na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, med našimi kopališči pa sta Terme 3000 in Zdravilišče Radenci v svoji kategoriji osvojila drugo mesto.
Preberi