S pravljičnim zimskim vlakom in muco Copatarico na praznični Bled

Sava Hoteli Bled bodo tudi letos v mesecu decembru sodelovali pri ustvarjanju pravljičnih družinskih zimskih doživetij na Bledu. Na terasi Kavarne Park na Bledu je že živahno, saj že deluje Blejsko drsališče z razgledom, kjer lahko otroci drsajo brezplačno. Prvi konec tedna v decembru bo na Bled iz Nove Gorice začel voziti tudi pravljični zimski vlak, na katerem bo družine zabavala muca Copatarica s pomočnikom škratom. Muca Copatarica se je dopoldne skupaj z drugimi junaki pravljičnih vlakov, ki bodo otroke navduševali v decembru, predstavila na dogodku Slovenskih železnic na Železniški postaji Ljubljana.

 

Pravljični vlak bo iz Nove Gorice na Bled vozil prve tri konce tedna v decembru vsako soboto in nedeljo, nato pa še 23., 25. in 26. decembra. Med vožnjo, ki bo za otroke do 12. leta starosti brezplačna, bo vsak otrok od Muce Copatarice in pomočnika škrata prejel darilce, ki bo vključevalo tudi kupone za brezplačna doživetja na Bledu, ki jih lahko izkoristijo v času nekajurnega obiska na Bledu:

  • brezplačen prevoz s turističnim vlakcem,
  • brezplačno drsanje na Blejskem drsališču z razgledom na terasi Kavarne Park,
  • brezplačen obisk Praznične božične vasi v Zdraviliškem parku ob jezeru, kjer lahko otroci oddajo pismo Božičku na Božičkovi pošti (med 15.00 in 19.00),
  • brezplačen ogled Blejskega gradu s čudovitim razgledom,
  • brezplačen ogled razstave Dalí,
  • brezplačne vodne užitke v bazenih Wellnessa Žive v Hotelu Golf (tri ure kopanja),
  • sprehod ob jezeru in hranjenje labodov (s hrano za labode).

Partnerji projekta S pravljičnim vlakom na Bled – Sava Hoteli Bled, Slovenske železnice, Turizem Bled, TD Bled, Zavod za kulturo Bled, Čarman - Turistični vlakec Bled, HIT d.d. Nova Gorica, TIC Nova Gorica, Mladinska knjiga, mladi amaterski igralci dramsko-gledališke smeri Gimnazije Nova Gorica, Ljubljanske mlekarne –  si želijo, da bi Bled v zimskem času obiskalo čim več obiskovalcev, še zlasti družin z otroki. Zato omogočajo brezplačno vožnjo z vlakom iz Nove Gorice do Bleda za otroke do 12. leta starosti v spremstvu odrasle osebe, ki pa bo za povratno vozovnico odštela 7,90 EUR. Tudi cena vozovnice za vožnjo z vmesnih postaj do Bleda bo nižja, in sicer 40 % cene redne vozovnice.

Od železniške postaje Bled Jezero do središča Bleda se obiskovalci lahko sprehodijo ob jezeru (3 km v eno smer), organiziran bo turistični vlakec (3 evre po osebi za odrasle v eno smer) in vožnja s kočijo (40 evrov za 4 osebe), v primeru slabega vremena pa tudi prevoz s kombijem. V času nekajurnega bivanja na Bledu so obiskovalcem na voljo številne aktivnosti: drsanje na Blejskem drsališču z razgledom, obisk Blejske Zimske pravljice, razstave Dali in Blejskega gradu, sprehod ob jezeru s hranjenjem labodov ter kopanje v bazenih v Wellnessu Živa v Hotelu Golf. 

Ostale novice