Ptujski chefi v Primusu

Drugi o nas: o kulinaričnem dogodku Darovi jeseni 5-ih ptujskih mojstrov.

Kaj so 6. oktobra pripravljali ptujski chefi v Klubu Gemina XIII, preverite v nadaljevanju. Kako pa je kulinarični dogodek doživela kulinarična poznavalka Violeta Menciger, izveste tukaj.

 

MENU

 

Pozdravček

(Kepe Bernarda – Grand hotel Primus)

***

Postrv / kostanj/ kostanj / kostanj

(Aljaž Zemljič –Gostilna Grabar)

***

Želodčki / koruzni kosmiči /  jajčka

(Gregor Brodnjak – Štajerska Hiša kulinarike)

***

Raviol / goveji rep / buča

(Dejan Žnidarič – Gostilna Pri Ovinku)

***

Sorbet /jurka / malina / rdeča pesa

(Miha Vidovič - Štajerska Hiša Kulinarike)

***

Jelen / polenta / zelena / ohrovt /hruška / brusnice

(Robert Žibrat-Grand hotel Primus)

***

Topinambur / čokolada / oreh

(Tadej Meško  - The Jane Antwerpen)

 

Jedi so spremljala vina Družinskega posestva Čurin-Praprotnik.

 

 

Ostale novice

Nižja koncesnina pripomogla k vzpostavitvi pogojev za višje plače zaposlenim v družbi Sava Turizem d.d.

S tem, ko je Vlada Republike Slovenije pred kratkim določila faktor izhodiščne vrednosti enote posebne rabe vode za zdravilišča v vrednosti 0,6 (faktor D), so bili v družbi Sava Turizem d.d. ustvarjeni pogoji za povišanje plač zaposlenim v gostinski in turistični dejavnosti. Del povišanja plač bo namreč omogočila prav nižja koncesnina, ki jo je zagotovil sprejeti nižji faktor od prvotno predlaganega (1) in ki jo bodo destinacije Sava Hotels & Resorts (Terme 3000 - Moravske Toplice, Terme Ptuj, Zdravilišče Radenci in Terme Lendava) v letu 2018 plačevale državi za uporabo termalne vode.
Preberi

S pravljičnim zimskim vlakom in muco Copatarico na praznični Bled

Sava Hoteli Bled bodo tudi letos v mesecu decembru sodelovali pri ustvarjanju pravljičnih družinskih zimskih doživetij na Bledu. Na terasi Kavarne Park na Bledu je že živahno, saj že deluje Blejsko drsališče z razgledom, kjer lahko otroci drsajo brezplačno. Prvi konec tedna v decembru bo na Bled iz Nove Gorice začel voziti tudi pravljični zimski vlak, na katerem bo družine zabavala muca Copatarica s pomočnikom škratom. Muca Copatarica se je dopoldne skupaj z drugimi junaki pravljičnih vlakov, ki bodo otroke navduševali v decembru, predstavila na dogodku Slovenskih železnic na Železniški postaji Ljubljana.
Preberi

Prav posebna modna revija v Zdravilišču Radenci

V Zdravilišču Radenci, Domu starejših občanov Radenci (DOSOR) in Puppa Designu iz Murske Sobote od nekdaj prisegajo na srčnost, navdihujoče in pozitivne zgodbe ter drugačnost. Tudi zato vselej stremijo k ustvarjanju posebnih in drugačnih zgodb. Novo so spisali v soboto, 28. oktobra, v obliki edinstvene, nepozabne in kar malce drzne modne revije, ki so jo poimenovali Srčna modna revija. Na njej so razbijali stereotipe o starosti, dolgočasnih poklicih, nesodelovanju in apatiji.
Preberi