Ptujski chefi v Primusu

Drugi o nas: o kulinaričnem dogodku Darovi jeseni 5-ih ptujskih mojstrov.

Kaj so 6. oktobra pripravljali ptujski chefi v Klubu Gemina XIII, preverite v nadaljevanju. Kako pa je kulinarični dogodek doživela kulinarična poznavalka Violeta Menciger, izveste tukaj.

 

MENU

 

Pozdravček

(Kepe Bernarda – Grand hotel Primus)

***

Postrv / kostanj/ kostanj / kostanj

(Aljaž Zemljič –Gostilna Grabar)

***

Želodčki / koruzni kosmiči /  jajčka

(Gregor Brodnjak – Štajerska Hiša kulinarike)

***

Raviol / goveji rep / buča

(Dejan Žnidarič – Gostilna Pri Ovinku)

***

Sorbet /jurka / malina / rdeča pesa

(Miha Vidovič - Štajerska Hiša Kulinarike)

***

Jelen / polenta / zelena / ohrovt /hruška / brusnice

(Robert Žibrat-Grand hotel Primus)

***

Topinambur / čokolada / oreh

(Tadej Meško  - The Jane Antwerpen)

 

Jedi so spremljala vina Družinskega posestva Čurin-Praprotnik.

 

 

Ostale novice

Terme 3000 in Zdravilišče Radenci na izboru za Naj kopališče 2019 v svoji kategoriji osvojila drugo mesto

Kopalke in kopalci slovenskih kopališč so letos že 29. let zapored čez vse poletje izbirali najboljša kopališča in jih nagradili za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Na gradu Rače so včeraj na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, med našimi kopališči pa sta Terme 3000 in Zdravilišče Radenci v svoji kategoriji osvojila drugo mesto.
Preberi