Novosti v SHR v 2018: Prenovljeno kopališče v Hotelu Ajda

V letu 2018 bomo goste na naših destinacijah razveselili s kar nekaj novostmi. V Termah 3000 - Moravske Toplice bo goste Hotela Ajda razveselilo popolnoma prenovljeno hotelsko kopališče.

 

Tudi prenovljeno kopališče v Hotelu Ajda bo - tako kot hotel sam - pripovedovalo zgodbo o ajdi. Tipično lokalno žito, ki v Prekmurju raste že več kot 500 let, gradi ponudbo hotela in spremlja goste na vsakem koraku – najti ga je mogoče v posteljnih vzglavnikih, kjer poskrbi za miren in globok spanec; v kulinariki, kjer bogati okus lokalnih in drugih jedi; pa tudi povsod v hotelu, kjer s svojo podobo vnaša občutek miline. Ajdo bodo v prenovljenem hotelskem kopališču na bazenu, v garderobah in počivalnicah simbolizirali izbrani detajli: svetila, barve in stenske poslikave, ter izbrana notranja oprema (vzglavniki z ajdovimi luščinami). 

Popolnoma nova pridobitev kopališča bo večji otroški bazen z igrali, ki  bo nekoliko ločen od osrednjega bazena in kjer bo veliko možnosti za raznovrstno otroško zabavo. Na novo bosta poleg velikega osrednjega bazena postavljena tudi bazen s črno termo-mineralno vodo in dva masažna bazena. Za osvežitev bo gostom na voljo prenovljen kopališki bar, počitek po kopanju pa si bodo lahko privoščili v počivalnici z aromaterapijo iz dišečih prekmurskih zelišč. Tisti, ki se bodo želeli umakniti od kopališkega vrveža, se bodo lahko umaknili v Ajdovo počivalnico v zgornjem nadstropju in si tam privoščili počitek na blazinah, polnjenih z ajdovimi luščinami. Ajdove luščine delujejo antibakterijsko, mikromasirajo, pomirjajo in sproščajo napetost v vratu, blažijo migreno ter zmanjšujejo in preprečujejo potenje.  

V sklopu savn sta predvideni dve novi finski savni, kjer bodo programi savnanja s prekmurskimi zelišči poskrbeli zato, da bodo obiskovalci lahko še bolj pristno doživeli in izkusili Prekmurje. Med savnanjem bo mogoče izbirati med dvema vrstama počitka: v zatemnjeni počivalnici si bo na ogrevanih septarijah (kamnitih počivalnikih) mogoče privoščiti počitek v temi in tišini, druga, svetlejša počivalnica, pa bo s prehodom na vrt in okoliški travnik odlična priložnost za nabiranje nove energije. Za osvežitev bodo ljubiteljem savn na voljo bazeni s hladno vodo ter snežna oz. ledena terapija, saj jim bo ves čas na voljo sveži sneg oz. led.  

Ostale novice

Terme 3000 in Zdravilišče Radenci na izboru za Naj kopališče 2019 v svoji kategoriji osvojila drugo mesto

Kopalke in kopalci slovenskih kopališč so letos že 29. let zapored čez vse poletje izbirali najboljša kopališča in jih nagradili za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Na gradu Rače so včeraj na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, med našimi kopališči pa sta Terme 3000 in Zdravilišče Radenci v svoji kategoriji osvojila drugo mesto.
Preberi