Novosti v SHR v 2018: Prenovljena Pitna dvorana v Hotelu Radin

V letu 2018 bomo goste na naših destinacijah razveselili s kar nekaj novostmi. V Zdravilišču Radenci jim bomo polepšali doživetje pitja mineralne vode iz Zdravilnega vrelca, saj bomo prenovili Pitno dvorano v Hotelu Radin.

 

Pitna dvorana bo v letu 2018 dobila novo podobo. S prenovo bo postala bolj svetla, oprema v njej pa bo gostom nudila udobje na najvišji ravni. Tako bo pitje mineralne vode iz Zdravilnega vrelca predstavljalo prav poseben trenutek v dnevu. Trenutek, ko se bodo gostje lahko popolnoma sprostili in prepustili zdravilnim mehurčkom. 

Mineralna voda iz Zdravilišča Radenci se po vsebnosti ogljikovega dioksida uvršča med najbogatejše mineralne vode v Evropi. Bogata je z mineralnimi snovmi, ki so nujno potrebne za zdravje in uravnovešeno delovanje telesa. Uporablja se v mineralnih kopelih in pitnih kurah. Pitje z minerali bogate vode v telo ne vnaša samo tekočine, ki zagotavlja ustrezno hidracijo, temveč tudi življenjsko pomembne mineralne snovi , ki se absorbirajo v kri. Hennova pitna kura, ki nosi ime po avstrijskem balneologu dr. Karlu Hennu, ki je odkril vrelec v Radencih leta 1833,  je tako zelo priporočljiva za zdravje, in sicer kot preventiva in kurativa. Izjemno učinkovita je pri nizkem krvnem tlaku, kroničnem zaprtju ter za preprečevanje sečnih kamnov in osteoporoze. V času bivanja je priporočljivo pitje trikrat na dan, gostje pa na leto popijejo skoraj 50.000 kozarcev mehurčkaste vode.  

Ostale novice