Novosti v SHR v 2018: Prenovljena Pitna dvorana v Hotelu Radin

V letu 2018 bomo goste na naših destinacijah razveselili s kar nekaj novostmi. V Zdravilišču Radenci jim bomo polepšali doživetje pitja mineralne vode iz Zdravilnega vrelca, saj bomo prenovili Pitno dvorano v Hotelu Radin.

 

Pitna dvorana bo v letu 2018 dobila novo podobo. S prenovo bo postala bolj svetla, oprema v njej pa bo gostom nudila udobje na najvišji ravni. Tako bo pitje mineralne vode iz Zdravilnega vrelca predstavljalo prav poseben trenutek v dnevu. Trenutek, ko se bodo gostje lahko popolnoma sprostili in prepustili zdravilnim mehurčkom. 

Mineralna voda iz Zdravilišča Radenci se po vsebnosti ogljikovega dioksida uvršča med najbogatejše mineralne vode v Evropi. Bogata je z mineralnimi snovmi, ki so nujno potrebne za zdravje in uravnovešeno delovanje telesa. Uporablja se v mineralnih kopelih in pitnih kurah. Pitje z minerali bogate vode v telo ne vnaša samo tekočine, ki zagotavlja ustrezno hidracijo, temveč tudi življenjsko pomembne mineralne snovi , ki se absorbirajo v kri. Hennova pitna kura, ki nosi ime po avstrijskem balneologu dr. Karlu Hennu, ki je odkril vrelec v Radencih leta 1833,  je tako zelo priporočljiva za zdravje, in sicer kot preventiva in kurativa. Izjemno učinkovita je pri nizkem krvnem tlaku, kroničnem zaprtju ter za preprečevanje sečnih kamnov in osteoporoze. V času bivanja je priporočljivo pitje trikrat na dan, gostje pa na leto popijejo skoraj 50.000 kozarcev mehurčkaste vode.  

Ostale novice

Nižja koncesnina pripomogla k vzpostavitvi pogojev za višje plače zaposlenim v družbi Sava Turizem d.d.

S tem, ko je Vlada Republike Slovenije pred kratkim določila faktor izhodiščne vrednosti enote posebne rabe vode za zdravilišča v vrednosti 0,6 (faktor D), so bili v družbi Sava Turizem d.d. ustvarjeni pogoji za povišanje plač zaposlenim v gostinski in turistični dejavnosti. Del povišanja plač bo namreč omogočila prav nižja koncesnina, ki jo je zagotovil sprejeti nižji faktor od prvotno predlaganega (1) in ki jo bodo destinacije Sava Hotels & Resorts (Terme 3000 - Moravske Toplice, Terme Ptuj, Zdravilišče Radenci in Terme Lendava) v letu 2018 plačevale državi za uporabo termalne vode.
Preberi

S pravljičnim zimskim vlakom in muco Copatarico na praznični Bled

Sava Hoteli Bled bodo tudi letos v mesecu decembru sodelovali pri ustvarjanju pravljičnih družinskih zimskih doživetij na Bledu. Na terasi Kavarne Park na Bledu je že živahno, saj že deluje Blejsko drsališče z razgledom, kjer lahko otroci drsajo brezplačno. Prvi konec tedna v decembru bo na Bled iz Nove Gorice začel voziti tudi pravljični zimski vlak, na katerem bo družine zabavala muca Copatarica s pomočnikom škratom. Muca Copatarica se je dopoldne skupaj z drugimi junaki pravljičnih vlakov, ki bodo otroke navduševali v decembru, predstavila na dogodku Slovenskih železnic na Železniški postaji Ljubljana.
Preberi

Prav posebna modna revija v Zdravilišču Radenci

V Zdravilišču Radenci, Domu starejših občanov Radenci (DOSOR) in Puppa Designu iz Murske Sobote od nekdaj prisegajo na srčnost, navdihujoče in pozitivne zgodbe ter drugačnost. Tudi zato vselej stremijo k ustvarjanju posebnih in drugačnih zgodb. Novo so spisali v soboto, 28. oktobra, v obliki edinstvene, nepozabne in kar malce drzne modne revije, ki so jo poimenovali Srčna modna revija. Na njej so razbijali stereotipe o starosti, dolgočasnih poklicih, nesodelovanju in apatiji.
Preberi