Kavarna Park zaživela v novi podobi

Na Bledu smo odprli prenovljeno Kavarno Park, ki je po skoraj 30 letih dobila podobo moderne, sveže kavarne z lokalnim alpskim pridihom, hkrati pa je prilagojena globalnemu gostu, ki obišče Bled.

 

Prenovljeno Kavarno Park krasi smrekov les, ki je rdeča nit prenovljenih nastanitev Sava Hotels & Resorts na Bledu. Smrekov les, za katerega smo navdih našli v lokalni Pokljuški smreki v prostor vnaša prijetno elegantno domačnost in pridih lokalnega okolja. Skozi velike steklene površine pa se ponuja najlepši razgled na Bled. Posebno pozornost smo posvetili osvetlitvi kavarne, ki jo krasijo luči v obliki smrekovega storža slovenske izdelave. Navadna smreka je namreč najbolj številčna drevesna vrste v Sloveniji in po starodavnem ljudskem prepričanju velja za drevo, ki lahko od človeka prevzame bolezen. Smrekove iglice, vršički, smola, jantar in eterično olje se uporabljajo v naravnem zdravilstvu, mi pa smo iz smrekovih vršičkov zasnovali blejski smrekovec, ki je edinstven v naši Kavarni Park.

Ostale novice

Terme 3000 in Zdravilišče Radenci na izboru za Naj kopališče 2019 v svoji kategoriji osvojila drugo mesto

Kopalke in kopalci slovenskih kopališč so letos že 29. let zapored čez vse poletje izbirali najboljša kopališča in jih nagradili za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Na gradu Rače so včeraj na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, med našimi kopališči pa sta Terme 3000 in Zdravilišče Radenci v svoji kategoriji osvojila drugo mesto.
Preberi