Hotel Golf na Bledu: Nova zgodba o tradiciji lokalnega okolja in zdravilstvu Arnolda Riklija

Hotel Golf na Bledu z današnjim dnem za dobra dva meseca zapira svoja vrata. Potem ko je bilo v letu 2017 prenovljenih 150 sob in suit, se prenova nadaljuje v skupnih prostorih – recepciji, hotelski avli z barom, na hodnikih, v hotelski restavraciji in delu konferenčnih dvoran.

 

Največji konferenčni hotel na Bledu se s prenovo vrača nazaj k primarnemu – k naravi in trajnostnemu razvoju ter tradiciji, kulturi in zgodovini lokalnega okolja. Prenovljeni hotel bo postal prostor, kjer se bogata izročila preteklosti spretno prepletajo s sodobno skrbjo za zdravje in dobro počutje. Prav zdravje in dobro počutje je zahvaljujoč dobrodejni blejski mikroklimi (čist gorski zrak, dih jemajoča narava in blagodejno podnebje z velikim številom sončnih dni) že v 19. stoletju na Bledu našel švicarski naravni zdravilec Arnold Rikli, ki velja za začetnika zdraviliškega turizma v Sloveniji. Hotel Golf s prenovo obuja Riklijev koncept zdravilstva; marca bo na vzpetini nad Blejskim jezerom zaživel prenovljeni hotel, ki bo gostom z novimi vsebinami ponudil prostor, kjer se bodo lahko – bodisi na počitnicah ali na službeni poti - sprostili ob blagodejnih učinkih narave in se napolnili z energijo. 

S prenovo 150 sob in suit v Hotelu Golf v letu 2017 smo obudili bogato naravno, kulturno in zgodovinsko izročilo Bleda in Gorenjske: zgodbo kranjske čebele, avtohtone slovenske čebelje pasme, tradicionalnih gorenjskih vezenin in lectovega srca ter koncept zdravilstva Arnolda Riklija. Vsaka soba pripoveduje eno izmed zgodb, te pa se bodo nadaljevale tudi v letu 2018 prenovljenih skupnih prostorih – recepciji, hotelski avli z barom, hodnikih, restavraciji in delu konferenčnih dvoran. Osnovna sestavina vseh prenovljenih skupnih prostorov bo tako kot v sobah les, ki predstavlja najčistejšo obliko človekovega bivanja z naravo. Pri izbiri lesa so nas navdihnili mogočni iglavci z bližnje Pokljuke; izbrali smo smreko, saj njen les v prostor vnaša toplino, mehkobo in domačnost. Eterična olja iz smrekove smole izhlapevajo v prostor in blagodejno vplivajo na pljuča in dihalne poti.  

Bivanje v prenovljenem hotelu bo gostu omogočilo posebno izkušnjo. Izkušnjo povezanosti z naravo in lokalnim okoljem, s tem pa z bogato tradicijo in zgodovino – vse v službi zdravja in dobrega počutja. Slednjima namenjamo prav posebno pozornost z novimi vsebinami, navdih za katere smo poiskali v Riklijevemu pristopu k zdravljenju, ki je temeljil na pravilni prehrani, gibanju na svežem zraku, kopanju v termalni vodi, sončnih kopelih in ustreznem počitku. Za povrnitev potrebne življenjske energije bo poleg prijetnega hotelskega ambienta poskrbel Riklijev sprostitveni park ob hotelu, kjer se bodo gostje do dobrega počutja bosi sprehodili po različnih podlagah: mahu, blatu iz Blejskega jezera, storžih s pokljuških smrek, produ iz rečic, ki tečejo v Blejsko jezero in rosni travi.

Prenovljeni hotel bo prve goste sprejel 21. 3. 2018.

Ostale novice