Anekdote gostov Term Lendava

50 let veselja, dobro volje in zdravja, ki izvira iz lendavske parafinske vode.

Anekdota 1

Gospod Golija je bil kar 30 let naš zvesti gost. Zaljubil se je v prekmursko pokrajino, ljudi in bogato zgodovino, o čemer pričajo tudi njegove slike.
Ena izmed zabavnih anekdot, zabavnih dogodivščin v družbi našega gosta ni primanjkovalo, se je pripetila v restavraciji hotela. Mize so oštevilčene s številkami sobe in nekoč sem mu na kartico, kjer je napisana številka sobe, nekaj narisala. Odziva ni bilo, zato tega pri naslednjem obisku nisem ponovila. Kot običajno sem opravljala svoje delo na recepciji  hotela in kar naenkrat se pojavi gospod Golja s »prazno« kartico v rokah in  glasnim vzklikom »Protestiram!« in dodal »Dokler ne bom imel risbe na kartici, ne bom jedel!« Od takrat sem mu vedno dan pred prihodom »popestrila« kartico, četudi se ne morem ponašati s talentom za risanje (po pričevanju Gabi Bešlin receptorke iz hotela Lipa).
 

Anekdota 2
V recepciji hotela Lipa božično drevo že vrsto let krasijo čipke, ki jih je v času bivanja pri njih nakvačkala pokojna gospa Gizela.
Gospa Šumenjak je bila upokojena učiteljica slovenščine, ki je že pred upokojitvijo vrsto let obiskovala Terme Lendava, tukaj je preživela cele zime. Leta kasneje pa se je odločila, da bo stara leta namesto v domu za ostarele preživela v hotelu, kjer je bivala polnih 7 let.  Imela je celo svoj okrasni vrtiček na balkonu svoje sobe. »Bila je pozorna do zaposlenih in ostalih gostov in neko leto se je odločila, da vsem gostom hotela za novo leto podari kvačkan prtiček. Več tisoč jih je nakvačkala,« pove receptorka Gabi Bešlin. Še danes, po mnogih letih, postavijo v hotelu drevo, na katerem so čipke njihove drage gostje. 
 
  
Anekdota 3
Nekaj let po otvoritvi Hotela Lipa je lendavsko občino obiskala pomembna državna politična delegacija. Ker se je druženje z lokalnimi politiki zavleklo, se je del delegacije odločil, da bodo prespali v hotelu.
Ko so prišli do receptorja, je vesten receptor zahteval dokumente. Eden od lokalnih spremljevalcev je razburjeno vprašal, če ve, kdo je ta gospod. Receptor mu je odgovoril, da po predpisih vsi gostje morajo predložiti osebni dokument. Izkazalo, da je bil ta gospod predsednik republike.

 

Ostale novice