Svetovni dan srca v Zdravilišču Radenci z Oriano Girotto in Tadejo Ternar

V Zdravilišču Radenci v želji, da bi čim več ljudi ozavestili, kako zelo je pomembno, da skrbijo za svoje srce, vsako leto vsako leto ob svetovnem dnevu srca, ki ga praznujemo 29. septembra, pripravijo številne aktivnosti za hotelske goste, zaposlene in obiskovalce.

 

Letos sta se jim s svojimi srčnimi zgodbami pridružili še televizijska voditeljica Oriana Girotto in nekdanja lepotna kraljica danes pa uspešna podjetnica Tadeja Ternar. Obiskovalci dogodka so bili tako deležni bogatega programa, ki je potekal skozi ves dan. Na različnih lokacijah v Zdravilišču Radenci so lahko pili blagodejno mineralno vodo iz Radencev bogato s CO2, strokovnjaki so z njimi delili nasvete o vajah za zdravo srce in jim pomagali pri pripravi zdravih napitkov. Naučili so se lahko tudi oživljanja, si izmerili krvni tlak in spoznali številne druge uporabne stvari, ki so pomembne pri skrbi za srce.

Zdravje je dobrina, na katero marsikdaj pozabimo, dokler se ne pojavi bolezen, svoji izkušnji s tem pa sta pod geslom 'srčne zgodbe' delili tudi voditeljica Oriana Girotto in nekdanja Miss Slovenije, danes pa uspešna podjetnica Tadeja Ternar.

Praznovanje Svetovnega dneva srca v Zdravilišču Radenci je obeležil še en poseben dogodek, in sicer svečana predaja zgodovinsko pomembne steklenice Radenske iz rok Iztoka Altbauerja, direktorja Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, Zdravilišču Radenci.  Steklenico, ki jo je podaril , je njegova družina nevede hranila v kleti hiše v Rušah, kjer so živeli s starimi starši. »Tam sva jo sredi sedemdesetih odkrila skupaj z očetom, jaz pa sem jo nato odnesel s sabo v Ljubljano. Dolgo je stala pri meni na polici in verjetno je zato njena nalepka že precej zbledela. Na njej je sicer še vedno jasno videti datum opravljene analize vode, in sicer 17. maj 1924, steklenica pa je po obliki sodeč iz obdobja po letu 1936, saj so takrat začeli uporabljati znak treh src. Spodaj desno je komaj še viden tudi žig Vatikana, saj je bila Radenska nekoč uradna voda na papeškem dvoru,« je pojasnil Altbauer in dodal, da steklenica predstavlja veliko več, kot je videti z očmi. »Predstavlja delček zgodovine edinstvene mineralne vode iz Radencev, ki je še danes del življenja Slovencev in vesel sem, da se je vrnila v svoj dom, v Zdravilišče Radenci, kjer bo zdaj ponosno stala na ogled tudi drugim,« je zaključil.

 

Ostali dogodki