Prav posebna modna revija v Zdravilišču Radenci

V Zdravilišču Radenci, Domu starejših občanov Radenci (DOSOR) in Puppa Designu iz Murske Sobote od nekdaj prisegajo na srčnost, navdihujoče in pozitivne zgodbe ter drugačnost. Tudi zato vselej stremijo k ustvarjanju posebnih in drugačnih zgodb. Novo so spisali v soboto, 28. oktobra, v obliki edinstvene, nepozabne in kar malce drzne modne revije, ki so jo poimenovali Srčna modna revija. Na njej so razbijali stereotipe o starosti, dolgočasnih poklicih, nesodelovanju in apatiji.

 

Ideje za modno revijo in za njeno izvedbo so prispevali sodelavci, gostje in stanovalci treh sodelujočih organizacij: Zdravilišče Radenci, Dom starejših občanov Radenci (DOSOR) in Puppa Design iz Murske Sobote, ki oblikuje in izdeluje modna in okolju prijazna ženska oblačila. Modna revija, ki sta jo povezovala pisateljica Norma Bale ter nekdanji maneken Rok Lassan, je bila zastavljena v treh sklopih:

1. Vsakdanja oblačila za starejše

V prvem izhodu  so bila predstavljena oblačila in modni dodatki za stanovalce DOSOR-ja, v vlogi manekenov bodo nastopili kar stanovalci doma sami.

2. Uniforme

V drugem izhodu so bile predstavljene uniforme za zaposlene v DOSOR-ju in Zdravilišču Radenci. Predstavili so jih receptorji, animatorji, sobarice in strežno osebje.

3. Modna oblačila Puppa Design

V zadnjem izhodu so bila predstavljena inovativna oblačila podjetja Puppa Design. Gre za unikatna oblačila iz okolju prijazne proizvodnje z nič odpadki. Oblačila so predstavili manekeni in manekenke manekenske šole Tadeje Ternar, nekdanje mis Slovenije.  

Sodelavcem v Zdravilišču Radenci čestitamo za izvirno idejo!

Ostali dogodki

30.11.2017
ob 12:00

S pravljičnim zimskim vlakom in muco Copatarico na praznični Bled

Sava Hoteli Bled bodo tudi letos v mesecu decembru sodelovali pri ustvarjanju pravljičnih družinskih zimskih doživetij na Bledu. Na terasi Kavarne Park na Bledu je že živahno, saj že deluje Blejsko drsališče z razgledom, kjer lahko otroci drsajo brezplačno. Prvi konec tedna v decembru bo na Bled iz Nove Gorice začel voziti tudi pravljični zimski vlak, na katerem bo družine zabavala muca Copatarica s pomočnikom škratom. Muca Copatarica se je dopoldne skupaj z drugimi junaki pravljičnih vlakov, ki bodo otroke navduševali v decembru, predstavila na dogodku Slovenskih železnic na Železniški postaji Ljubljana.
Preberi