Novost - Mala jüžina v vodnih parkih

Doživi okuse Štajerske, Prlekije in Prekmurja

5 term, 6 kuharjev v vodnem parku pripravlja lokalno obarvane jedi

 

Naše destinacije slovijo po odlični . Pri ustvarjanju raznolikih jedi, pri katerih zadiši po kuhinjah z različnih koncev sveta, naši kuharski mojstri posebno pozornost posvečajo vključevanju lokalne sezonske hrane in lokalnim specialitetam.

Novost letošnjega poletja so kulinarični dogodki poimenovani Mala jüžina v vodnih parkih in so del pestrega poletnega dogajanja v termah. Gre za sodelovanje vseh termalnih destinacij in ustvarjanje lokalno obarvanih jedi pred gosti na enem mestu. Potujoča kuhinja se bo prvič ustavila 25. junija v vodnem parku Terme 3000-Moravske Toplice in naslednje štiri sobote v ostalih termah.

Lokalno obarvane jedi s podpisom kuharjev Term 3000-Moravskih Toplic, Term Lendava, Zdravilišča Radenci, Term Ptuj in Term Banovci

Z lokalno obarvanimi jedmi z avtorskim podpisom kuharja se od 25. junija in vse do 23. julija predstavljajo: Danilo Čurman in Danilo Kozar iz Term 3000  z jedjo »Prekmurski picek in špej se skrivata v krüju« (Prekmurski piščanec in špeh se skrivata v kruhu) in moderno izpeljavo prekmurske gibanice Locato Panonia; Peter Žižek iz Term Lendava z jedjo »Pujsek sanja ajdove sanje«, Boštjan Rožanc iz Zdravilišča Radenci z jedjo »F pogačo zgrablena tikev« (V pogačo ujeta buča), Robert Žibrat iz Term Ptuj z jedjo  »Piščanec navali na luk« (Piščanec napada čebulo); Denis Tajhman iz Term Banovci z jedjo Tak friški murki, ka še gibajnco zebe (Tako sveže kumare, da zebe celo gibanico).

Opisi jedi so zbrani v lični zloženki in na spletni strani - tukaj

Kulinarični dogodki Mala jüžina v vodnih parkih bodo potekali:

25. junija v Termah 3000 – Moravskih Toplicah

2. julija v Termah Lendava

9. julija v Zdravilišču Radenci

16. julija v Termah Ptuj

23. julija v Termah Banovci

Ostali dogodki